Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Μελετήθηκαν όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και παρακάτω θα αναλύσουμε πώς φαίνεται να κυλά ο Οκτώβρης στην χώρα μας αλλά και την Ευρώπη.
Σας υπενθυμίζω οτι πέραν των 7 ημερών πρόγνωση ΔΕΝ υφίσταται.
Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι ΕΚΤΙΜΗΣΗ βασισμένη σε δείκτες παγκόσμιας κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΥΡΩΠΗ
 Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται έντονες διακυμάνσεις στο σύνολο του μήνα,θα υπάρχουν όμως πολλές χώρες της Ευρώπης που η θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα θα βρίσκεται πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.Αυτές οι χώρες φαίνεται πως θα είναι το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας,τα νοτιότερα τμήματα της Νορβηγίας και της Σουηδίας,ανατολική Γαλλία,Βέλγιο,βόρεια Ιταλία,Ελβετία,Γερμανία,Αυστρία,Σλοβενία,Κροατία,Βοσνία & Ερζεγοβίνη,Αλβανία,Σερβία,Ουγγαρία,το μεγαλύτερο τμήμα της Ρουμανίας,Σλοβακία,Τσεχία,Πολωνία,Λιθουανία,Λετονία,Λευκορωσία,το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας και τέλος η Ουκρανία.
Αυτές είναι οι χώρες που οι θερμοκρασίες θα είναι πάνω απο τα κλιματικά επίπεδα.
Αντίθετα στα νότια τμήματα της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στην ανατολική Βουλγαρία,στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στα βόρεια της Τουρκίας τμήματα που βρέχονται απο την Μαύρη Θάλασσα,σ'αυτές τις περιοχές αναμένονται θερμοκρασίες λίγο χαμηλότερες απο τις κανονικές του μήνα.


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΕΛΛΑΔΑ
Στην χώρα μας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ίσως ελαφρώς λίγο πάνω απο τα κανονικά.Στην βορειοανατολική χώρα και συγκεκριμένα στη Θράκη και τον Έβρο ίσως είναι πιό ψυχρός ο καιρός στο σύνολο του μήνα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)



ΥΕΤΟΣ-ΕΥΡΩΠΗ
Αρκετές φαίνεται πως θα είναι οι βροχές ιδιαίτερα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης σε αντίθεση με την Μεσόγειο που οι βροχές φαίνεται να είναι κάτω απο τα κλιματικά δεδομένα.
Συγκεκριμένα οι χώρες που θα σημειωθούν αρκετές βροχές θα είναι: βόρεια Φιλανδία,τμήματα της Σουηδίας και της Νορβηγίας,Ιρλανδία και βόρεια Αγγλία,τμήματα της βόρειας Ρωσίας,ανατολική Γερμανία,Λιθουανία,Λετονία,Πολωνία,Τσεχία,Σλοβακία,Αυστρία,Σλοβενία,Κροατία,Βοσνία & Ερζεγοβίνη και τέλος τα βορειότερα τμήματα της Ιταλίας.
Αντίθετα λιγότερες θα είναι οι βροχές στις εξής χώρες: Πορτογαλία,Ισπανία,δυτικά και βόρεια τμήματα της Τουρκίας,Μολδαβία και μεγάλο τμήμα της Ουκρανίας.


ΥΕΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Απο κεκτημένη ταχύτητα χρωμάτησα την χώρα μας με τον κόκκινο χρωματισμό οτι θα έχει δηλαδή λιγότερες βροχές.
Στο συγκεκριμένο σημείο έκανα λάθος,οι βροχές στην χώρα μας θα είναι στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και σε περιοχες της βορειοδυτικής και της βόρειας χώρας θα είναι και ελαφρώς περισσότερες απο το μέσο όρο του μήνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος)






 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ: ΠΑΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ-ΠΡΟΓΝΩΣΤΗΣ


  Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!
              Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση απο το πρώτο καιρικό blog της Θεσσαλίας. 

                                            meteoagia.blogspot.gr!!  
                                            facebook: Πάνος Αρχοντής
                                           e-mail: panosmeteo@gmail.com                         
                                    Για σωστή ενημέρωση fb page: ΚΑΝΕΤΕ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου