Τελευταία ανανέωση: 20/10/2017 00:30

-Καθε Δευτέρα και Πέμπτη με ακούτε ζωντανά για την πρόγνωση Θεσσαλίας στις 09:40 το πρωί στην εκπομπή της Λίτσας Ριζάκη στην Ραδιοφωνία Αγιάς
-Κάθε Τρίτη στις 22:30 το βράδυ στην τηλεόραση του ASTRA TV και στην εκπομπή ''Θεσσαλική γή'' με παρακολουθείτε live για την πρόγνωση Θεσσαλίας***ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ***

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Ιδιωτικός Μετεωρολογικός Σταθμός Αγιάς Oregon Scientific WMR200

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ακόμη ένας σταθμός εγκαταστάθηκε στην Αγιά τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριο) στο σπίτι μου και σε υψόμετρο 185 μέτρων.
 Ας πάρουμε όμως τα πράγματα πιό αναλυτικά και να αναφέρουμε τι περιέχει ο μετεωρολογικός σταθμός.

Ο σταθμός αποτελείται απο σένσορα θερμοκρασίας/υγρασίας ο οποίος βρίσκεται σε κλωβό με fan (ανεμιστηρακι για τον καλύτερο αερισμό του κλωβού)Εδώ βλέπετε το εσωτερικό του κλωβού με τα παραπάνω περιεχόμενα που προανέφερα.
Σε ιστό 5 μέτρων και στην κορυφή αυτού είναι τοποθετημένο το ανεμόμετρο που δείχνει την διεύθυνση και την ταχύτητα του ανέμου καθώς και ηλιακό πάνελ.
Βροχόμετρο:είναι τοποθετημένο σε ειδική κατασκευή στον κήπο του  σπιτιού.Μετράει την ποσότητα της βροχής καθώς και την ραγδαιότητα αυτής.Όλα τα δεδομένα μεταφέρονται σ αυτή την κονσόλα και απο εκεί με καλώδιο usb στον υπολογιστή και κατ επέκταση στο ίντερνετ και σε όλους εσάς!
Όλα τα δεδομένα του σταθμού τα βλέπετε ζωντανά με ανανέωση ανα 10 λεπτά στο ακόλουθο link Meteoagia (ιδιοκτησία και επίβλεψη σταθμού:Αρχοντής Παναγιώτης)

Πλέον η Αγιά έχει 2 σταθμούς online για την καλύτερη καταγραφή των μετεωρολογικών φαινομένων της κομώπολης,καθώς και τη καταγραφή του κλίματος της περιοχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου