Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

**ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΩΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ***

  -Στον χάρτη Νο1 για τις 16 Δεκεμβρίου,παρατηρούμε βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στον Ατλαντικό (συμβολίζεται με γράμμα Χ) και στην αντίπερα όχθη στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιβηρική χερσόνησο υψηλές πιέσεις (συμβολίζεται με το γράμμα Υ).
Το βαρομετρικό χαμηλό του ατλαντικού έχει τάση να ανέλθει βορειότερα προς την Ισλανδία προκαλώντας κακοκαιρία στις εκεί περιοχές,ενώ οι υψηλές πιέσεις στην Ιβηρική (που υποδηλώνουν καλοκαιρία και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες),θα επεκταθούν και ενδότερα στην Ευρώπη.
 Στην χώρα μας περιμένουμε καιρό βορείου ρεύματος με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και συννεφιές στα ανατολικά με λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των ανατολικών προσύνεμων,καθώς ψυχρές άεριες μάζες απο την Μαύρη Θάλασσα θα εισέλθουν προς την χώρα μας.



 -Στον χάρτη Νο2 για τις 21 Δεκεμβρίου,παρατηρούμε τον αντικυκλώνα (Υ) να έχει εισχωρήσει σε όλη σχεδόν την Ευρώπη,πράγμα που σημαίνει ηλιοφάνεια με αρκετά μαλακό καιρό για την εποχή και φυσικά ανομβρία.
Σε αντίθεση με τα πολύ βόρεια της Ευρώπης και συγκεκριμένα την περιοχή της Ισλανδίας-Σκανδιναβίας όπου θα έχουμε συνεχή ροή απο βαρομετρικά χαμηλά (Χ) και χιονοπτώσεις.
 Στην χώρα μας συνέχεια της ανομβρίας και της ηλιοφάνειας με αρκετά καλές θερμοκρασίες για την εποχή.


 -Τέλος στον χάρτη Νο3 για τις 23 Δεκεμβρίου παρατηρούμε εγκαθίδρυση του αντικυκλώνα (Υ) στην Ευρώπη σαν ασπίδα,πράγμα που σημαίνει οτι τα βαρομετρικά χαμηλά της βόρειας Ευρώπης δεν θα  μπορούν να κατέβουν νοτιότερα με την ανομβρία να συνεχίζεται δυστυχώς,ενώ μόνο στην περιοχή της Ισλανδίας-Σκανδιναβίας και πάλι θα έχουμε ''παρέλαση'' βαρομετρικών χαμηλών (Χ) με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.
 Στην Ελλάδα και πάλι ανομβρία με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Να αναφέρουμε οτι και τα τελευταία στοιχεία θέλουν η καλοκαιρία και η ανομβρία να συνεχίζεται και τα Χριστούγεννα και στην χώρα μας αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης σύμφωνα με τα σημερινά (13/12/15) προγνωστικά στοιχεία.


Ανάλυση προγνωστικών χαρτών:Αρχοντής Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου