Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ο καιρός στη χώρα μας την εβδομάδα 20-26 Νοεμβρίου 2017

 Η νέα εβδομάδα και συγκεκριμένα η Δευτέρα θα ξεκινήσει με βροχές στην ανατολική Μακεδονία,την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου κατα διαστήματα θα είναι ισχυρές,σταδιακή βελτίωση του καιρού απο τις βραδινές ώρες.Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατα περιόδους που ίσως αφήσουν λίγες ασθενείς βροχές,όχι κάτι το ιδιαίτερο.
 Επίσης λόγω της πρόσκαιρης εισόδου ψυχρών αερίων μαζών στην χώρα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά πάνω απο τα 700-800μ στην βόρεια χώρα και πάνω απο τα 1000-1200 στην Θεσσαλία.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει την Δευτέρα στην βόρεια χώρα τους 10 βαθμούς,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 11-13 και στα νησιά τους 16-18 βαθμούς κελσίου.
 Τσουχτερό θα είναι το κρύο το πρωί της Τρίτης απο την Θεσσαλία και βορειότερα με πολλές περιοχές να πεφτουν ακόμα και σε αρνητικές θερμοκρασίες με ελαφρύ παγετό.
 Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους βοριάδες που θα ενισχυθούν σημαντικά κατα τη διάρκεια της Δευτέρας και που θα φτάσουν στα πελάγη τα 8-9 μποφόρ.Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και στην στεριά φτάνοντας κατα διαστήματα τα 5-6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ για παράδειγμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και στην Αττική.
 Προσοχή σε δέντρα,τέντες,πινακίδες και φυσικά ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι μοτοσικλετιστές οι οποίοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνται.

 Μετά απο αυτό το σύντομο διάλειμμα και πάνω που θα πούμε πως ο χειμώνας έρχεται,ο αντικύκλωνας θα πάρει την σκυτάλη σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη και κατ'επέκταση και στην χώρα μας με το γνωστό Ω μπλόκ,όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη τουλάχιστον έως την Κυριακή 26/11.
Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τα βαρομετρικά χαμηλά ( με το γράμμα Χ στον χάρτη) που θα βρίσκονται στην βορειοδυτική Ευρώπη (Αγγλία),να κινούνται βόρεια βορειοανατολικά και όχι προς το εσωτερικό της Γηραιάς ηπείρου.Όπως επίσης και τα χαμηλά του Ατλταντικού δεν θα μπορούν να εισχωρήσουν στην Μεσόγειο και κατ'επέκταση να έρθουν προς την χώρα μας,καθώς θα τα εμποδίζει ο αντικυκλώνας μπλόκ Ω.
Επίσης να αναφέρω οτι με το γράμμα Υ συμβολίζουμε τις υψηλές πιέσεις,με απλά λόγια την καλοκαιρία.
 Κλείνοντας λοιπόν την ανάλυση επιγραμματικά έχουμε και λέμε,απο Τρίτη έως και Κυριακή ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες σε πεδιάδες και κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.Θερμοκρασίες το μεσημέρι στους 15-18 βαθμούς σε στεριά και θάλασσα,ψύχρα το πρωί με ελάχιστες 5-8 βαθμούς στα ηπειρωτικα.
**Πιθανό ''σπάσιμο'' του αντικυκλωνα προς το τέλος του μήνα με κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών στο εσωτερικό της Γηραιάς ηπείρου και σταδιακά προς τη χώρα μας.
Φυσικά για ότι νεότερο θα σας ενημερώσω όπως πάντα έγκυρα και έγκαιρα με νέα ανάλυση!
Για να έχετε τον καιρό με το μέρος σας ξέρετε απο που ενημερώνεστε!!


Πηγή χάρτη:www.meteociel.com
Σύνταξη-ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας: Αρχοντής Παναγιώτης Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου