Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αντικυκλώνας εκ νέου-Μακροπρόθεσμη εκτίμηση

 Για όσους δεν μπόρεσαν να με δούνε στην τηλεόραση του ASTRA και στην εκπομπή Θεσσαλική Γή που ανέλυσα την γενική κυκλοφορία στην Ευρώπη και στην χώρα μας για το επόμενο μεσοπρόθεσμο-μακροπρόθεσμο διάστημα,σας το αναλύω και εδώ για να ενημερωθείτε σώστα χωρίς αντιγραφές και ειρωνίες που θα δείτε απο άλλους καλαμοποιημένους συναδέλφους ερασιτέχνες.

 Όπως παρατηρούμε στον παραπάνω χάρτη του Ευρωπαικού μοντέλου (ECMWF),με το γράμμα Ω του ελληνικού αλφάβητου,βλέπουμε το μεγάλο τμήμα της ευρωπαικής ηπείρου και κατ'επέκταση και της χώρας μας να καλύπτεται απο αντικυκλωνικές συνθήκες (καλοκαιρία) για όλη την εβδομάδα που διανύουμε.
Αυτό σημαίνει εκ νέου ανομβρία στην χώρα με μόνη παραφωνία το έντονο κρύο το βράδυ και νωρίς το πρωί γιατί πλέον πλησιάζουμε προς τον χειμώνα.
Τέλος με το γράμμα Χ και με τα μαύρα βέλη βλέπουμε στα πολύ βόρεια τμήματα της ευρώπης το χαμηλό που θα κινηθεί ανατολικότερα,επηρεάζοντας μόνο τις εκεί βόρειες περιοχές.


Στον παρακάτω χάρτη για την νέα εβδομάδα απο τις 6/11 και μετά παρατηρούμε ψυχρές αέριες μάζες να διακόπτονται απο την γενική κυκλοφορία και να εισέρχονται στο εσωτερικό της γηραιάς ηπείρου,δημιουργόντας βαρομετρικό χαμηλό στον Κόλπο της Γένοβας (γράμμα Χ).
Αυτό το χαμηλό θα δώσει αρκετές βροχές στην Ιταλία και πολλά χιόνια στα βουνά της γείτονος χώρας,ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν οτι θα επηρεαστεί το Ιόνιο και η δυτική Ελλάδα απο κάποιες βροχές.Οι πιθανότητες που έχει να κινηθεί πρός τη χώρα μας είναι στο 30% ενώ να παραμείνει στάσιμο στην Ιταλία στο 70%.
Αν επιβαιβεωθεί το δεύτερο σενάριο που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες η ξηρασία στη χώρα μας θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως τα μέσα του μήνα δυστυχώς για τις περισσότερες περιοχές.

Τέλος θεωρώ πως στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του μήνα αρχές του τρίτου θα πρέπει να έρθουν οι πολυπόθητες βροχές και τα χιόνια στα ορεινά σε συνδιασμό με την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Για ότι νεότερο θα επανέλθω με νέο άρθρο.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Επιμέλεια-Σύνταξη μακροπρόθεσμης εκτίμησης-Πνευματικά δικαιώματα: Παναγιώτης Αρχοντής Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος-Προγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου