Τελευταία ανανέωση: 8/11/2019


ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 15:40 ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΛΙΣ 99,4




*** ΟΙ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΕΟ SITE METEO-THESSALIA.GR ***

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Σύντομη ανάλυση της διαταραχής της 4ης Νοεμβρίου για την Θεσσαλία

 Επειδη οταν λεμε τα καλα πρεπει να λεμε και τα ασχημα εχουμε και λεμε.
Οι βροχες που ανεμενα σημερα συμφωνα παντα με οσα μας δειχνουν τα προγνωστικα μοντελα δεν ηρθαν ποτε στην Αγια,εκτος απο ενα συντομο περασμα ασθενους βροχης που ουτε καν μετρηθηκε απο το βροχομετρο,το ιδιο επισης και για τα παραλια του νομου οπου ο σταθμος της Βελικας μετρησε 0,4mm,οπως επισης και η πολη του Βολου οπου τα χιλιοστα κυμανθηκαν απο 0 εως 2mm.
Τα πιο αξιολογα φαινομενα εντοπιστηκαν μεσα στο Αιγαιο και στις Σποραδες οπου Σκιαθος και Σκοπελος σημειωσαν 20 χιλιοστα βροχης,οπως και η Ζαγορα Πηλιου με 23 χιλιοστα!!
Βλεπουμε λοιπον πως ενω τα προγνωστικα εδειχναν καλο νερο απο τον Κισσαβο εως και τις Σποραδες,το νερο αυτο επεσε μονο στο ανατολικο Πηλιο και στις Σποραδες και το υπολοιπο στα ψαρια!
Στον χαρτη του meteo.gr βλεπετε τα χιλιοστα απο τους μετεωρολογικους σταθμους του ΕΑΑ οπως σας τα γραφω παραπανω.
Απο αυτο συμπεραινουμε πως στο nowcast (κατα τη διαρκεια εκδηλωσης των φαινομενων),εχουμε διαφοροποιησεις πολλες φορες ειτε αρνητικες οπως σημερα,ειτε θετικες να πεσουν δηλαδη περισσοτερα χιλιοστα απ οτι περιμενουμε.
Ετσι λοιπον το να ρωτατε τι καιρο θα κανει για 6 ή 15 μερες απο τωρα ειναι ανωφελο,καθως βλεπετε τι μεγαλες αλλαγες εχουμε ακομα και 6 ωρες πριν την διαταραχη ή κατα τη διαρκεια αυτης!
Ολα αυτα παντα εγκυρα και εγκαιρα για να εχετε τον καιρο με το μερος σας!

Πηγη χαρτη: meteo.gr
Αναλυση δεδομενων:Αρχοντης Παναγιωτης Ερασιτεχνης Μετεωρολογος-προγνωστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου